info@joyro.nl  |  06-37 02 06 84

PACT Schimmelnagels Therapie

SCHIMMELNAGELS (een veel voorkomend probleem)
Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een Onychomycose (medische term voor schimmelnagel).
Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld:
•  Gevoeligheid voor schimmels
•  Trauma aan nagels hoe klein ook een oorzaak kan zijn:
* Stoten
– sporten;
– wandelen;
– stalen neus in de schoenen;
– te lage neus in de schoenen;
– te kleine schoenen;
– of knellende schoenen.
•  Stress/druk
•  Verminderde weerstand.
Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

 

WAT ZIJN SCHIMMELNAGELS
•  Kalknagels (Unguis callosis) in de volksmond de naam voor iedere verdikte en/of verkleurde nagel
•  Hoornnagels (Onychausis) kan een verdikte nagel zijn ontstaan door verschillende oorzaken:
– aangeboren;
– kleine schoenen gedragen;
– beschadigd geweest.
•  Ramshoornnagels (Onychogrryphosis) = een hoornnagel die verwaarloosd is
•  Psoriasisnagel (Onychopsoriasis) = een nagel verdikt en verkleurd door psoriasis

 

NIEUWE EFFECTIEVE BEHANDELING VAN SCHIMMELNAGELS
PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend. PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden.

 

HOE WERKT DEZE PACT METHODE
Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten.
–  het voortraject
–  de eigenlijke PACT-behandeling
–  en het na traject.
In het voortraject moet eerst door uw “voetenspecialist” worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel geknipt door de specialist en getest door de FungiCheck test om het te laten onderzoeken. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT behandeling starten.

 

PACT BEHANDELING
Ter voorbereiding van de PACT behandeling wordt de schimmelnagel dun af gefreesd en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd van 10 minuten in de schimmelnagel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de inwerktijd wordt een speciale PACT lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singulet-zuurstof , welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van c.a. 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk. Berekening van een infectie bij een resultaat Mild = minimaal 4 behandelingen. Bij Middelmatig = iedere maand (duur ½ jaar). Bij Ernstig = iedere maand (duur ½ jaar á 2 jaar).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

THERAPIE TROUW
Als de schimmel is gedood kan het nabehandeling traject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her-infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk; uw voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, dienen dagelijks voordat deze worden aan getrokken, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her-infectie.

 

 

 

 

 

 

 

Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden. Als “voetenspecialist” adviseert ik u hier graag bij.

 

 

 

 

 

 

 

PACT SCHIMMELNAGEL THERAPIE
De PACT® Schimmelnagel Therapie is een speciale behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze behandelingstherapie zeker te stellen heb ik als “Voetenspecialist” een speciale cursus gevolgd waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie als praktijk is aangeleerd. Dat kan, indien u “therapie-trouw” bent, er mede voor zorgen dat u weer gezonde en mooie teennagels krijgt. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de behandeling van uw schimmelnagel(s), maak dan een afspraak.
 
 

Adviezen voor de cliënt
Dagelijks voeten wassen zonder zeep
Goed afdrogen, vooral tussen de tenen, met een droge handdoek
Dagelijks voetencrème gebruiken (1x p/d)
Vanaf dag 1, elke dag schoenen mee behandelen met schoenenspray. 1 pufje in de schoenen is meer dan voldoende (beschermt tegen her infectie via sporen)
Vanaf dag 1, elke dag urea 40% crème (’s nachts) gebruiken. Dit beschermt tegen her infectie en bevordert herstel en nagelgroei
Elke dag 1 druppel Dadi oil (overdag) op de nagel en deze inmasseren
Geen kruik en ook geen warme voetbaden
Leren schoenen dragen met veter- en schoenen wisselen
Niet op blote voeten lopen
Bij Sauna bezoek en douchen bij sporten graag slippers dragen.

 
 

 

PRIJSTLIJST incl. BTW

 

Intakegesprek € 20,-

FungiCheck test € 50,–

Antischimmel Pact pakket: € 45,– (vanaf)

Dit pakket is bedoeld om her-besmetting te  voorkomen, het bevorderen van de groei van de nagels en het sneller gezond te maken. Noodzakelijk voor het behalen van een goed resultaat.
– HFL Solution Spray
– Tinctuur (hersteller)
– Dadi olie
– Pact Urea 40 zalf

 

Behandelingen PACT Therapie bij:
1e nagel           € 25,–
2e nagel           € 29,–
3e nagel           € 33,–
4e nagel           € 39,–
5e nagel           € 45,–
6e nagel           € 52,–
7e nagel           € 63,–
8e nagel           € 74,–
9e nagel           € 88,–
10e nagel         € 105,–